Boze marktkoopman heeft toch vertrouwen in wethouder Revis

DEN HAAG - ‘Hij is iemand die luistert’, zo omschrijft marktkoopman Philip Kalkman de Haagse wethouder Boudewijn Revis. Een opmerkelijke uitspraak van de Haagse marktkoopman die juist woensdag een zeer emotioneel betoog hield tegen de wethouder tijdens een werkbezoek.
Kalkman is bang dat zijn onderneming de tijdelijke verhuizing voor de herinrichting van de Haagse Markt niet zal overleven. Tijdens een bezoek van de wethouder aan de markt bracht Kalkman zeer emotioneel zijn angsten onder woorden. Deze werd door een omstander gefilmd en riep veel reacties op.
‘De onmacht die ik eerder voelde omdat er niet geluisterd werd is onbeschrijfelijk’, licht Kalkman toe. ‘Ik heb daarna de wethouder uitgenodigd om bij mijn kraam te kijken. Daar hebben we een goed gesprek gehad’, aldus Kalkman. 

Afspraak Marktwezen

‘Ik heb nu veel meer de hoop dat het goed gaat komen. Maandag hebben we een afspraak met het Marktwezen. Dus de zaak wordt vervolgd,’ vertelt de marktkoopman.
Revis houdt vast aan de herinrichtingsplannen voor de Haagse Markt, omdat hij ervan overtuigd is dat dat beter is voor de stad en voor de marktkooplui zelf. Volgens hem komt na het zuur het zoet en zullen de ondernemers merken dat ze meer omzet gaan draaien op de straks vernieuwde markt.