Instellingen

Demonstranten: 'Anass is vermoord!'

Demo op Plein voor onderzoek naar doodsoorzaak Anass

DEN HAAG - Tientallen jongeren hebben voor de Tweede Kamer in Den Haag gedemonstreerd voor heropening van het onderzoek naar de dood van de 13-jarige jongen Anass Aouragh. De 13-jarige jongen werd een jaar geleden dood gevonden in een bos in Wassenaar. Volgens de politie pleegde hij zelfmoord.

De demonstranten zijn daar echter niet van overtuigd. De jongeren scanderen leuzen als: 'de doofpot is vol!' en 'Annas is vermoord'. Ze hielden ook een minuut stilte. Onder de sprekers is oud-politicus Mohammed Rabbae van GroenLinks. Hij heeft twijfels over de doodsoorzaak van Anass en steunt de oproep voor een nieuw onderzoek. In maart willen de actievoerders een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer.

De demonstratie is georganiseerd via Facebook. Zo'n 400 mensen hebben zich via het sociale medium aangemeld. Zo'n 9.000 mensen hebben de petitie ondertekend.

Besloten herdenkingsbijeenkomst

Vrijdag is het een jaar geleden dat Anass dood werd aangetroffen. Op het schoolplein van het Adelbert College is een gedenkplek ingericht, waar vrijdag een besloten herdenkingsbijeenkomst wordt gehouden.