Bewoners Broekslootkade na explosie nog niet terug naar huis

DEN HAAG - De mensen die woensdag aan de Broekslootkade in Den Haag zijn geëvacueerd vanwege de explosie in een kelderbox, slapen donderdagavond nog niet thuis. Dat laat woningcorporatie Vestia weten.
Een bewoner van een portiekflat kwam woensdagavond om het leven toen in zijn kelderbox illegaal vuurwerk ontplofte. De zeven andere huizen in het portiek werden ontruimd. Een van de bewoners werd ondergebracht in een hotel, de anderen konden naar vrienden en familie.
Donderdag heeft de politie onderzoek gedaan. Het portiek is inmiddels vrijgegeven, maar Vestia gaat eerst onderzoeken of het bouwwerk nog veilig is. 'Pas als eventuele schade is opgenomen, kunnen we beslissen of mensen terug naar huis mogen', laat een woordvoerder van Vestia weten. Alle bewoners zijn gebeld om te kijken of er nieuw onderdak geregeld moest worden.

Illegaal vuurwerk

De man van 32 kwam om het leven toen hij met illegaal vuurwerk experimenteerde. Een vriend van 35, die vlakbij in de Stuwstraat woont, is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.
De Explosieven Opruimingsdienst werd ingeschakeld om donderdag te helpen met het onderzoek. 'We weten niet wat we kunnen verwachten', zei een politiewoordvoerder eerder.