Fraser eist dat ADO-spelers tot het gaatje gaan en kijkt niet naar de sfeer

DEN HAAG - ADO-trainer Henk Fraser heeft in aanloop naar zijn eerste duel als hoofdtrainer van ADO Den Haag laten weten dat hij van zijn spelers eist dat zij tot het gaatje gaan. ‘Daarmee zeg ik niet dat Maurice dat niet deed, want dat is niet het geval, maar ik doe het op mijn manier’, aldus Fraser.
De voormalig-assistent van Maurice Steijn heeft de selectie pas twee dagen onder zijn hoede en verwacht niet gelijk een ‘Henk Fraser-effect’. ‘Ik denk helaas dat er bij dit soort wisselingen altijd weinig effect is. Je hoopt er natuurlijk wel op en ik denk dat wij het ook verplicht zijn naar de supporters en vooral naar Maurice (Steijn red.)’, vertelt Fraser een dag voor de ontmoeting met Vitesse.
Fraser en Steijn werkten jaren lang samen en dachten vaak hetzelfde over de opstellingen en tactieken. ‘Ik denk dat wij in grote lijnen heel weinig van mening verschilde. Soms dacht ik iets behoudender en hij iets aanvallender, of andersom’, zegt Fraser. ‘Wat ik wel ga doen is het geen wat het dichtst bij mij past namelijk eisen dat mensen in alle opzichten tot het gaatje gaan’, vervolgt hij. ‘Mijn manier is dat iedereen daarin mee gaat. We hebben heel lang rekening gehouden met het goed houden van de sfeer. Ik moet presteren met deze groep, wij moeten presteren met z’n alle. Ik ga niet heel erg kijken naar het goed houden van de sfeer. Wij moeten presteren.’