Politie onderzoekt lekken stukken gemeente Den Haag

Zweefbrug
Zweefbrug
REGIO - DEN HAAG – De politie gaat onderzoek doen naar het lekken van geheime stukken van de gemeente Den Haag naar een journalist van AD Haagsche Courant.
Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt. Het AD meldde op 22 januari dat de gemeente Den Haag claims staan te wachten van een projectontwikkelaar als de grote zweefbrug over de Scheveningse haven niet doorgaat. De krant baseerde zich op vertrouwelijke stukken.
De journalist die het artikel schreef zou een vertrouwelijke notitie van het college van burgemeester en wethouders hebben ingezien. ‘Daaruit heeft de gemeente afgeleid dat iemand binnen de gemeente deze informatie heeft gelekt. De politie onderzoekt de zaak', aldus een verklaring van de gemeente.

Journalist voor rechter wegens diefstal

De journalist die het artikel schreef stond op 31 januari voor de rechtbank omdat hij volgens justitie vertrouwelijke stukken had gestolen uit het stadhuis. Als het aan het openbaar ministerie ligt, moet hij daarom een boete van 1000 euro betalen.
De journalist kreeg een toegangspasje van het stadhuis van het raadslid Arnoud van Doorn. Daarmee kon de verslaggever van AD Haagsche Courant aan vertrouwelijke stukken komen over het Worldforum.