Geen Nederlandse vlag voor schaatser Bob de Jong op de Olympische Winterspelen

SOTSJI - Op een speciaal belegde persconferentie maakte chef de mission Maurits Hendriks bekend dat schaatser én shorttrackster Jorien ter Mors de Nederlandse vlag zal dragen. En dus niet Bob de Jong. Hendriks heeft dat de schaatser uit Leimuiden, die aan zijn vijfde Spelen gaat beginnen, persoonlijk verteld.
'Bob is ongelofelijk teleurgesteld, hij had het heel graag gedaan', aldus de chef de mission. Ondanks de beslissing van Hendriks loopt de schaatser toch mee in de optocht. 'Zo ken ik de grote sportman Bob de Jong'.
De olympisch sporter heeft nog niet gereageerd in de pers over de beslissing van Maurits Hendriks. Vrijdag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sotsji, zullen de ruim veertig Nederlandse atleten het centrale stadion in Sotsji betreden.
Eind december 2013 plaatste Bob de Jong zich op het Olympisch kwalificatietoernooi voor de 10.000 meter schaatsen. Plaatsing op de 5.000 meter kon de man uit Leimuiden niet afdwingen, maar met een prima tijd van 12.50,18 werd hij derde op de tien kilometer. De 37-jarige stayer debuteerde in 1998 op de Winterspelen en won zilver op de 10.000 meter. In 2006 kwam hij thuis met goud en vier jaar geleden gleed hij, mede door de diskwalificatie van Sven Kramer, naar de derde plaats.

Volg de Olympische Spelen bij Omroep West

Omroep West doet verslag van de Olympische Winterspelen in Sotsji. Onze verslaggevers Marjolein van den Berg en Bart Nolles zijn in de Russische stad aanwezig en brengen je het laatste nieuws over onze sporters, maar ook laten zij jou meegenieten van de sfeer in de stad. Zo zijn ze veelvuldig aanwezig in het kloppende hart van de Nederlandse enclave in Sotsji: het Holland Heineken House. Op deze pagina vind je het laatste sportnieuws, alle reportages en de mooiste foto's!