Instellingen

'Mooiste olympische dorp ooit'

SOTSJI - Terwijl journalisten massaal twitteren over hun frustratie in Sotsji zijn de olympische sporters enorm tevreden over het olympisch dorp. 'We hebben het mooiste dorp ooit', zegt chef de mission Maurits Hendriks.

Het beeld over de Olympische Winterspelen in Sotsji is nog niet optimaal. Verslaggevers uiten via Twitter hun frustratie. Liften die het niet doen, geen verwarming, het ontbreken van wifi, giftig water uit de kraan, loshangende deuren, deuren zonder handgrepen en zelfs deuren die compleet ontbreken - het is een kleine greep uit de vele klachten.

Voor de sporters is echter alles wel tiptop in orde. 'Volgens de sporters hebben ze nog nooit zulke kamers gehad als ze nu hebben. Ze zitten in vijf minuten op de schaatsbaan of op de snowboardtrack. Die Russen hebben er echt de Spelen voor de sporters gemaakt'.

Volg de Olympische Spelen bij Omroep West

Omroep West doet verslag van de Olympische Winterspelen in Sotsji. Onze verslaggevers Marjolein van den Berg en Bart Nolles zijn in de Russische stad aanwezig en brengen je het laatste nieuws over onze sporters, maar ook laten zij jou meegenieten van de sfeer in de stad. Zo zijn ze veelvuldig aanwezig in het kloppende hart van de Nederlandse enclave in Sotsji: het Holland Heineken House. Op deze pagina vind je het laatste sportnieuws, alle reportages en de mooiste foto's!