Zeeuwen zien ons niet zitten, regionale omroep in verzet

Zeeuws meisje, klederdracht, mosselen
Zeeuws meisje, klederdracht, mosselen
DEN HAAG - Ze zien ons duidelijk niet zitten. 'Handen af van Zeeland' staat er in grote letters op de website van de regionale omroep Zeeland. De omroep uit Oost-Souburg is op internet een petitie begonnen tegen plannen van minister Ronald Plasterk om Zeeland bij Zuid-Holland te voegen.
De door het afluisterschandaal geplaagde minister wist de Zeeuwen eerder deze week met zijn plannen flink in het zilte harnas te jagen. Was er in het regeerakkoord nog sprake van dat de zonnigste provincie van Nederland bij Brabant gevoegd zou worden, nu kwam de minister ineens uit zijn hoge hoed met Zuid-Holland aanzetten.
Dat is in Zeeland duidelijk tegen het zere been. 'Door de herindelingsplannen van minister Ronald Plasterk dreigt Zeeland zijn zelfstandigeid te verliezen en op te gaan in een grote landsdeel', schrijft de regionale omroep op haar website. 'Ben je het daar niet mee eens, laat dan je stem horen en teken de online petitie om Zeeland te laten voortbestaan als zelfstandige provincie', schrijft Omroep Zeeland.

Tientallen