POLL: Willen we die Zeeuwen erbij of niet?

Zeeuwen Klederdracht
Zeeuwen Klederdracht
DEN HAAG - Al ruim voor de Romeinen woonden er mensen: Zeeland. Maar erg makkelijk hebben ze het er al die tijd bepaald niet. Naast het moeten dragen van die klederdracht, de grapjes over hun legendarische zuinigheid (dankzij dat meisje met die boter), hoofdpijn na al die mosselfeesten, de eeuwigdurende strijd tegen het water en natuurlijk de ontpoldering hebben onze Zeeuwse buren nu een nieuwe zorg: hun voortbestaan.
Volgens het regeerakkoord zou Zeeland ophouden te bestaan als zelfstandige provincie. Brabant, daar zouden ze bij komen. Maar deze week kwam minister Plasterk ineens met een ander plannetje op de proppen: Zuid-Holland, dáár moeten ze bij gaan horen.
Inmiddels is duidelijk dat de Zeeuwen daar helemaal niet op zitten te wachten. Niet voor niets is Luctor et Emergo hun lijfspreuk: ik worstel en kom boven. Omroep Zeeland pakt de handschoen op en is inmiddels een petitie gestart, onder het motto  ‘Handen af van Zeeland’.
Maar wacht even… ons in Zuid-Holland is helemaal niets gevraagd! Dus Omroep West blijft niet achter en zet een poll in. Willen we die Zeeuwen erbij of niet?