Badmintonners VELO uit Wateringen winnen derby van DKC

Dicky Palyama
Dicky Palyama
DEN HAAG - De badmintonners van VELO uit Wateringen hebben een knappe zege geboekt in de play-offs van de Carlton Eredivisie. In Den Haag versloegen ze DKC met 6-2.
DKC, de nummer twee van vorig jaar, kwam meteen al op achterstand. Het Velo-dubbelteam Myke Halkema en Wendy Slaats wonnen van Ginny Severien en Eefje Besselink met 21-18 en 21-15.
Jim Middelburg en Russell Muns verdubbelden de marge door in twee games af te rekenen met Dennis van Daalen de Jel en Mark Caljouw.

Velo ook sterker in het enkelspel

In het enkelspel bouwde Velo de voorsprong verder uit. Lisa Malaihollo tilde de score naar 3-0 door met tweemaal 21-10 te winnen van Veerle Wijers. Vervolgens deed Michiel Kruijt iets terug namens de thuisploeg door in een spannende wedstrijd Rikkert Suijkerland met 24-22 en 21-19 te verslaan.
Ya Lan Chang bracht de marge weer terug naar drie punten verschil in het voordeel van Velo door Eefje Besselink in twee games te kloppen. De talentvolle Caljouw zorgde in het mannenenkel tegen Dicky Palyama voor een stunt door de negenvoudig Nederlands kampioen in drie games achter zich te laten: 2-4.
Middelburg/Halkema stelde daarna de zege voor de Wateringers veilig in het gemengddubbel door een 21-15 en 21-16 overwinning te boeken op het duo Kruijt/Severien. Het koppel Muns/Chang bracht de 6-2 eindstand op het scorebord door te winnen van Van Daalen de Jel/Wijers.
Zaterdag is de return van de halve finale in Wateringen. Dekker Almere versloeg woensdagavond al landskampioen Amersfoort in de heenwedstrijd met 5-3.