Boze werknemers Flora Holland staken in Naaldwijk en Rijnsburg

NAALDWIJK - Enkele honderden werknemers van veiling Flora Holland in Naaldwijk en Rijnsburg hebben gestaakt. Een groot aantal van hen verzamelde zich vrijdagochtend vroeg bij een hotel om hun actie kracht bij te zetten.
Onder het personeel bestaat grote onrust over het plan van Flora Holland om 200 banen te schrappen. Ook zien de medewerkers het nieuwe sociaal plan niet zitten.
Tot voor kort werden werknemers van Flora Holland intern naar een nieuwe baan begeleid, maar die regeling is versoberd. Daarnaast vindt het personeel de ontslagvergoeding veel te laag.  

Achter op schema

De staking had vrijdag flinke gevolgen voor Flora Holland in Naaldwijk. De veiling liep zeker anderhalf uur achter op schema doordat er minder personeel was. Bij de veiling is het momenteel druk vanwege Valentijnsdag.
Flora Holland laat weten graag weer met de bonden om de tafel te gaan om verder te praten over het sociaal plan. ‘Niemand is gebaat bij een staking’, vertelt een woordvoerder. Flora Holland heeft vorig jaar voor het eerst in jaren verlies geleden. ‘Het gevolg is minder werk en dat heeft dan weer consequenties voor het personeel.’