Haagse CPC Loop kan nauwelijks nog groeien

DEN HAAG - De CPC Loop is dit jaar groter dan ooit met 40.000 recreatielopers. Volgens directeur Mario Kadiks is het maximum wel ongeveer bereikt.
'De hoeveelheid deelnemers is afhankelijk van het parcours. Op een gegeven moment moeten de straten gewoon breder worden', zegt Kadiks. Zolang dat niet gebeurt ziet hij het aantal deelnemers niet meer groeien.
De loop op 9 maart, de veertigste editie, is al grotendeels uitverkocht. Alleen voor de kortere afstanden zoals de 5 kilometer, zijn nog enkele tientallen startbewijzen beschikbaar.

Snelle Kenianen

Kadiks verwacht dit jaar toptijden. Vorig jaar liep winnaar Edwin Kipyego de race onder barre omstandigheden in iets meer dan een uur. Dit jaar lopen er sowieso al vijf Kenianen mee die de loop wel eens onder het uur gelopen hebben. 'Atsedu Tsegay bijvoorbeeld is iemand die 58.47 gelopen heeft. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we 6, 7, misschien wel 8 lopers hebben die onder het uur kunnen lopen. En ook Kipyego moet je niet uitvlakken, denkt Kadiks.
Wie de winnaar gaat worden, durft de directeur van de CPC Loop niet te zeggen. 'Dat ligt aan de vorm van de dag, hoe ze de laatste training uitkomen. En wat voor weer het is.'