Onderwijsinspectie houdt Haagse Hogeschool scherp in de gaten

DEN HAAG - De Onderwijsinspectie houdt de Haagse Hogeschool scherp in de gaten bij het onderzoek dat de school laat uitvoeren naar tentamenfraude. Dat laat de inspectie vrijdag aan Omroep West weten.
'Het enige dat ik op dit moment kan zeggen is dat er een melding van de Haagse Hogeschool is binnengekomen over mogelijke tentamenfraude’, aldus een woordvoerder. Of de Onderwijsinspectie ook zelf onderzoek gaat doen wil de woordvoerder niet zeggen. ‘Wij kijken in zo’n geval of een instelling als deze goed handelt.’
De Onderwijsinspectie wil nu niet zeggen of er meer meldingen van mogelijke tentamenfraude door de Haagse Hogeschool zijn gemeld.

ICT-studenten

Eerder op vrijdag werd bekend dat de leiding van de school een onafhankelijk onderzoek laat uitvoeren naar tentamenfraude door een groep ICT-studenten. De studenten van de Academie voor ICT & Media, onderdeel van de Haagse Hogeschool, zouden toegang hebben tot het computersysteem van de school en zeker al vier jaar lang vooraf inzage hebben gehad in de tentamenopgaven en de antwoorden. Het fraudeonderzoek begon naar aanleiding van informatie die Omroep West heeft gedeeld met de directie van de Haagse Hogeschool.
In een verklaring stelde de school eerder vrijdag: ‘Wij hebben (…) van een journalist van Omroep West het signaal ontvangen dat er binnen een van onze IT-opleidingen fraude met tentamens zou worden gepleegd. Dit signaal was nieuw voor ons. Wij hebben inmiddels een onafhankelijk onderzoeksbureau de opdracht gegeven een grondig onderzoek naar de vermeende tentamenfraude uit te voeren.’
Heb jij informatie over fraude op jouw opleiding? Mail naar online@omroepwest.nl.