Instellingen

Geen cel voor 'kittenkiller' die katjes van Marktplaats haalde

Doodgeslagen poesjes kittens
Doodgeslagen poesjes kittens

DEN HAAG - De man 5 jonge katjes doodsloeg en -schopte, Arnold den H., hoeft niet meer de cel in. De officier van justitie eist 2 maanden voorwaardelijk celstraf. Over twee weken volgt de uitspraak.

Volgens een psychologisch rapport is de 44-jarig Den H. een eenzame man met weinig sociale contacten en schizofrene trekken. Hij heeft een laag IQ em zou verminderd toerekeningsvatbaar zijn. De verdachte was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak.

De dierenbeul speurde Marktplaats af naar kittens, om ze thuis dood te slaan en te schoppen. Volgens de verdachte gaf hem dat een goed gevoel. De dierenpolitie kwam hem op het spoor doordat hij de vorige eigenaar mailde met de mededeling dat hij de kittens zou afmaken, omdat het niet goed met ze ging.

Arnold den H. heeft 42 dagen in voorarrest vastgezeten. De officier van justititie eiste 100 dagen celstraf met aftrekking van dit voorarrest. De circa twee maanden die dan overblijven zouden volgens de officier moeten worden omgezet in een voorwaardelijk straf. Als Arnold den H. binnen een paar jaar weer een strafbaar feit pleegt, moet hij alsnog twee maanden de cel in voor dit delict.