Bewoners Broekslootkade na explosie weer naar huis

DEN HAAG - De bewoners van de woningen die geëvacueerd zijn vanwege de explosie in een kelderbox aan de Broekslootkade in Den Haag kunnen vrijdagavond weer in hun eigen bed slapen. Om 17:00 kregen ze de sleutel van hun woning.
Een 32-jarige bewoner van een portiekflat kwam woensdagavond om het leven toen in zijn kelderbox illegaal vuurwerk ontplofte. Een 35-jarige man raakte zwaargewond. Zeven andere huizen in het portiek werden ontruimd. Een van de bewoners werd ondergebracht in een hotel, de anderen konden naar vrienden en familie.
Vestia heeft onderzocht of de concstructie van de huizen nog veilig is, dat is het geval. Wel moesten de voordeuren vervangen worden, omdat de deuren geforceerd zijn om binnen te komen. Verder is de rommel in de woningen opgeruimd. Om 17:00 mochten de bewoners van de zeven huizen hun sleutel ophalen. Mocht dat vrijdag niet lukken dan kunnen bewoners hun sleutel ophalen bij politiebureau Laak in Den Haag.

Illegaal vuurwerk

De 35-jarige man die woensdagavond zwaargewond raakte bij de explosie aan de Haagse Broekslootkade is door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van de ontploffing. De politie denkt dat de explosie is veroorzaakt tijdens het 'fabriceren van explosieven of gevaarlijk vuurwerk'. In het huis van de 35-jarige Hagenaar werden donderdagmiddag explosieve stoffen gevonden. Het onderzoek naar de ontploffing is nog in volle gang.