Tennissters FED Cup-team verslaan ook Luxemburg

Kiki Bertens, Wimbledon
Kiki Bertens, Wimbledon
REGIO - BOEDAPEST (ANP) - Het Nederlandse tennisteam heeft vrijdag in Boedapest ook de derde en laatste groepswedstrijd in de Fed Cup gewonnen. De equipe van captain Paul Haarhuis had tegen Luxemburg de zege al na de twee enkelspelen binnen.
Richel Hogenkamp klopte Sharon Pesch met 6-3 6-1, de Wateringse Kiki Bertens was veel te sterk voor Tiffany Cornelius: 6-1 6-1. Het afsluitende dubbel ging ook naar Nederland, door een riante zege van Michaëlla Krajicek uit Delft en Lesley Kerkhove op Cornelius en Pesch: 6-1 6-0.
Oranje won in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone van de Fed Cup eerder al van Kroatië en België. De Nederlandse tennissters waren daardoor al verzekerd van de eerste plaats in de groep. Ze spelen nu in een play-off tegen Wit-Rusland, de winnaar van groep D, met als inzet een promotie-/degradatieduel voor een plek in wereldgroep II.

Wit-Russinnen winnen

De Wit-Russische tennissters wonnen net als Nederland alle groepswedstrijden, tegen Turkije (3-0), Portugal (3-0) en Bulgarije (2-1). Olga Govortsova is de beste tennissters uit het team van Wit-Rusland; zij staat op de 98e plaats. Victoria Azarenka ontbreekt in het Fedcupteam.