Instellingen

Paniek in Haags Hofbad na sprong in het diepe

DEN HAAG - Een aantal ouders raakte zaterdagochtend tijdens een zwemles in het Haagse Hofbad flink in paniek toen een 4-jarig jongetje kopje onder ging. Het bleek allemaal wel mee te vallen, het kind had geen water binnengekregen, huilde niet en deed daarna weer gewoon mee aan de les. Toch zet zwemschool Hofspetters op zaterdag tijdelijk extra personeel in omdat ze de ouders 'serieus wil nemen'.

Het jongetje zat met de andere kindjes op een mat waarvan ze in het bad, 1,40 meter diep, mochten springen als hun naam geroepen werd. Het kind sprong echter voor zijn beurt. De zwemlerares stond op dat moment met haar rug naar de mat zijn voorgangertje te helpen. De centrale toezichthouder was net met een van de kindjes naar de wc.

'Het jongetje is twee keer kopje ondergegaan. Een collega die ernaast les gaf, is toen naar hem toegegaan', zegt Diana Wolf van Hofspetters.

Oefening afgemaakt

'Die heeft hem niet meteen uit het water getrokken, maar heeft de oefening met hem afgemaakt. Ze heeft tegen hem gezegd dat hij het hartstikke goed had gedaan, maar dat hij de volgende keer pas mag springen als hij zijn naam hoort.'

Volgens Wolf was het kind niet geschrokken, maar een aantal ouders wel. 'Zij zagen het gebeuren en zijn vanaf boven naar beneden gestormd. Dat waren trouwens niet de ouders van het kind zelf, die hebben het niet gezien. We hebben met iedereen gesproken en ze gerustgesteld.'

Extra toezicht

Het jongetje heeft gewoon de les vervolgd. De zwemschool heeft het incident intern besproken en heeft besloten op zaterdag voorlopig een extra toezichthouder in te zetten. Hofspetters benadrukt verder dat het toezichtprotocol onlangs nog is goedgekeurd.