Instellingen

Studentenvakbond: 'Fraude zorgwekkend voor studenten'

Binnenkant Haagse Hogeschool

DEN HAAG - Diploma's van de Haagse Hogeschool zijn niets meer waard als blijkt dat er daadwerkelijk is gefraudeerd op deze onderwijsinstelling, dat zegt Jamel Mohamed van de Haagse Studentenvakbond. Vrijdag werd bekend dat er mogelijk tentamenfraude is gepleegd op de Haagse Hogeschool. Een onafhankelijk recherchebureau doet onderzoek.

Bij een eerdere fraudezaak in 2012 zijn leerlingen van school gestuurd. 'Dat is het bewijs dat de Haagse Hogeschool hard ingrijpt in zo’n situatie.’

De reputatie van de Haagse Hogeschool is goed, aldus Mohamed. ‘Op veel opleidingen gaat het goed, daarom is de reputatie sterk. We moeten eerst kijken wat er echt is gebeurd, of juist niet is gebeurd, en als dat boven tafel is dan kunnen we daarop reageren.‘

Diploma's

Mohamed benadrukt dat het extra sneu is voor studenten op de betrokken opleiding die niet frauderen. ’Het is niet goed voor studenten die daadwerkelijk goed gestudeerd hebben voor tentamens. Voor deze studenten is het van belang dat het college van bestuur hard optreedt tegen de fraudeurs en ze moeten ervoor waken dat de diploma's evenveel waard blijven als hiervoor.

Studenten bezorgd

De studentenvakbond noemt het zorgwekkend dat het nieuws naar buiten is gekomen. De studenten reageren bezorgd, aldus Mohamed. Maandag wil de studentenvakbond praten met de studenten van de betrokken opleiding om bezorgdheid weg te nemen.

>>Lees meer over de tentamenfraude in ons dossier