Instellingen

Hoog bezoek bij 750ste Rondje Den Haag

DEN HAAG - De jubilieumeditie van Rondje Den Haag, de stadstour van bekende Hagenaars Fred Zuiderwijk en Rob Andeweg, begon zaterdag met hoog bezoek. Niemand minder dan prins Willem Frederik was aanwezig bij de start van de 750ste bustour door historisch Den Haag.

De eerste koning van Nederland sprak op Plein 1813 zijn onderdanen toe, die hem toezongen met het Wilhelmus. Daarna werd hij gekroond.

De ongeveer 45 buspassagiers, speciaal voor de gelegenheid in klederdracht, vervolgden daarna hun weg om te defileren in de Paleistuin en te jagen op Lodewijk Napoleon op het Binnenhof.

Onderscheidingen

Zuiderwijk en Andeweg organiseren al tien jaar ludieke historische tours door hun stad. Ze zijn onderscheiden met de Marketingprijs Den Haag en de Nationale Evenementenprijs.

Ze hebben inmiddels meer dan 50.000 bezoekers rondgeleid in ‘Duh Stad der Steduh’. 'Misschien is het succes wel dat we ons niet bezighouden met exacte jaargetallen maar het gewoon hebben over wat we zien', aldus Zuiderwijk. 'En we zijn natuurlijk heel erg trots op onze stad.'