Knuffel van Naomi van As voor gouden Sven

SOTSJI - De Haagse hockeyster Naomi van As is sprakeloos van de eerste gouden plak die haar vriend Sven Kramer zaterdag haalde. Ik wil hem een knuffel en kusjes geven, is haar eerste reactie op de tweede gouden Olympische medaille in zijn loopbaan.
Ook voor Naomi van As was het een dag vol spanning en erg veel emoties. Ze zegt voor Omroep West erg blij te zijn dat ze Sven even kan zien. Veel tijd voor lange gesprekken is er niet. De Haagse merkt dat de druk op Sven erg groot is.
Bij hockey is dat anders, omdat het team samen moet presteren en steun heeft aan elkaar. De schaatser staat er alleen voor.

Over haar deelname aan het WK Hockey in Den Haag is Van As hoopvol gestemd. Ze zegt er positief in te staan, maar het pas te geloven als ze er ook echt staat. De hockeyster heeft al een tijd een blessure aan haar knie. Daar gaat het iets beter mee. Onlangs werkte ze succesvol een oefenstage af met het Nederlands team in Zuid-Afrika.
Niet forceren
Van As hoopt in maart haar rentree te maken. Ze wil niks forceren door te vroeg te beginnen. De hockeyster wil dolgraag het WK halen in haar Den Haag, de geboortestad waar nog steeds haar ouders en veel vrienden wonen.