Politie waarschuwt voor internetdating: echte liefde of sexting?

DEN HAAG - Een spannende date via internet kan goed uitpakken. Maar via het digitale web kan iemand zich ook gemakkelijk anders voordoen dan hij of zij is. Daarvoor waarschuwt de politie zondag via social media.
Online misbruik komt heel vaak voor. 'Denk bijvoorbeeld aan sexting. Dat is het versturen van sexy foto's naar elkaar. Ineens is de relatie over en denkt je ex een 'grap' met je uit te halen door je foto te verspreiden', schetst de politie. 'Bedenk eens wat dat voor gevolgen kan hebben.'
Maar ook tunnelvisie is gevaarlijk bij internetdating. ‘Je kan verliefd worden op de profielfoto van iemand, maar vervolgens gechanteerd worden met persoonlijke informatie die je aan die persoon hebt gegeven. Allemaal vervelende gevallen van online misbruik', aldus de politie.

Chatten zonder misbruik

In de week van Valentijnsdag wordt er een speciale chat georganiseerd over online misbruik. Mensen met vragen kunnen dan in gesprek met specialisten van de politie en krijgen betrouwbaar advies. De chat is woensdag 12 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur via Vraaghetdepolitie.nl.