Instellingen

Waxinelichthoudergooier uit Piratenpartij

waxinelichthoudergooier erwin lensink arrestatie prinsjesdag
waxinelichthoudergooier erwin lensink arrestatie prinsjesdag

DEN HAAG - Waxinelichthoudergooier Erwin Lensink treedt af als bestuurslid van de Piratenpartij in Nijmegen nadat hij de partij tegen de afspraak in had aangemeld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is de uitkomst van een gesprek zondag tussen het bestuur en Lensink, liet voorzitter Dirk Poot van de landelijke leiding weten.

Volgens Poot gaat Lensink met zijn eigen lijst verder. 'Het gaat niet om de persoon, maar om het feit dat de Nijmeegse afdeling ervoor had gekozen om niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.' Lensink had zijn partij toch aangemeld bij de Kiesraad.

Een deel van het Nijmeegse bestuur wist volgens Poot overigens dat Lensink degene is die op Prinsjesdag 2010 een waxinelichthouder tegen de Gouden Koets in Den Haag gooide.

Vijf maanden cel

Volgens het Pieter Baan Centrum leed hij aan een waanstoornis. De rechtbank verklaarde hem daarom ontoerekeningsvatbaar en bepaalde dat hij in een psychiatrisch ziekenhuis behandeld moest worden. In hoger beroep legde het hof hem alsnog vijf maanden gevangenisstraf op.