HBS en VVSB winnen, Haaglandia verliest

DEN HAAG - In de topklasse heeft VVSB uit Noordwijkerhout met 5-2 gewonnen van Leonidas. Na rust namen de Noordwijkerhouters afstand van de bezoekers. Ook HBS hield de drie punten in eigen huis door met 1-0 te winnen van Chabab.
Na een half uur spelen maakte VVSB de 1-0 door een doelpunt van Frank van Niel. Nog voor rust maakte Leonidas de gelijkmaker en een paar minuten daarna zorgde Lucas van Oeveren 1-2 voor de bezoekers. In blessuretijd van de eerste helft zorgde Vladimir Jozic voor een gelijke stand bij rust.
In de tweede helft nam de thuisploeg afstand. Tien minuten na rust scoorde Giovially Serbonu voor de voorsprong. Koen Bosma zorgde voor rust door de 4-2 te maken en vijf minuten voor tijd Bas Ruigrok de 5-2.
HBS pakt zege
Het merkwaardigste feit tussen HBS en Chabab was dat de scheidsrechter na 50 minuten geblesseerd het veld verliet. Op dat moment stond het 0-0. Mike de Geer had in de eerste helft wel een penalty gemist.
Halverwege de tweede helft zorgde Jasper Roberti voor de bevrijdende 1-0. Het bleek uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd.
Haaglandia verliest van koploper
Haaglandia uit Rijswijk kon zondag niet stunten bij koploper AFC. De ploeg van Erwin Grünholz verloor met 2-0 in Amsterdam. De Rijswijkse formatie staat nu dertiende met 18 punten uit 19 wedstrijden.
VVSB staat derde met 36 punten uit 20 wedstrijden en heeft 4 punten achterstand op koploper AFC. HBS staat vierde met 34 punten uit 20 wedstrijden.