Instellingen

Henk Bres op de barricade voor Zuiderstrand: 'Blijf er met je klâwûh van af'

Henk Bres
Henk Bres

DEN HAAG - Bekende Hagenees Henk Bres wil dat het Haagse Zuiderstrand blijft zoals het nu is. De gemeente heeft plannen voor een hoteltoren op het strand. Ook moet het een toeristische trekpleister worden.

Bres is daar pissig over. Het Zuiderstrand, dat ook wel het stille strand genoemd wordt, moet volgens hem behouden blijven. 'Het is iets nostalgisch en iets moois. Het stille srand moet het stille strand blijven', zegt de Hagenees in een filmpje op YouTube.

'Laat die kneuzen daar in het torentje met hun klâwûh van het stille strand afblijven. Ik hoop dat ze nou eens een keer luisteren naar de gewone man. Alles wordt ons al afgepakt.'

Petitie tegen plannen

De Hagenees staat niet alleen in zijn verzet. In vier weken tijd is een petitie tegen de gemeentelijke plannen ruim 10.700 keer ondertekend.

De initiatiefnemers zien niets in een zweefbrug in de Scheveningse haven en een hoteltoren aan het strand. Half januari werd bekend dat de bouw van de zweefbrug niet doorgaat. Het volgende college moet hierover na de verkiezingen een beslissing nemen. Ook willen de initiatiefnemers niet dat de gemeente toeristische trekpleisters bij het stille strand toestaat.