Instellingen

VIDEO: Presentator TV West Sport oog in oog met Poetin in Holland Heineken House

Bart Nolles bij Poetin
Bart Nolles bij Poetin

DEN HAAG - Hij stond te trillen op zijn benen toen het voorbij was. TV West Sport-presentator Bart Nolles was zondagavond de enige journalist in het Holland Heineken House die het lukte om de Russische president Vladimir Poetin voor zijn microfoon te krijgen.

Poetin bracht zondagavond een verrassingsbezoek aan het Holland Heineken House. Hij stapte kort voor de huldiging van Ireen Wüst naar binnen in het onderkomen waar Nederlandse sporters, familieleden en supporters elkaar tijdens de Olympische Winterspelen ontmoeten.

Eigenlijk mochten de journalisten geen vragen stellen, maar omdat hij zo dichtbij stond kon Nolles het niet laten om Poetin te vragen wat hij van het Holland Heineken House vond. Poetin antwoordde dat hij het een geweldig huis vond en dat hij het Nederlandse team heel veel succes toewenst. Bart Nolles is verslaggever voor zowel Omroep West als RTL Boulevard.

Bezoek bewust stilgehouden

Het bezoek van Poetin was bewust stilgehouden. De president wilde op eigen initiatief een bezoek brengen aan de olympic club, het gedeelte in het Holland House waar bestuurders, sporters en familieleden elkaar ontmoeten.

De aankomst van Poetin ging met veel consternatie gepaard. Toegangswegen werden afgesloten en ook in het Holland House zelf mochten mensen even bepaalde ruimtes niet uit.