Instellingen

FloraHolland praat maandag met vakbonden

FloraHolland veiling
FloraHolland veiling

NAALDWIJK - De directie van FloraHolland praat maandag om 10.00 uur met de vakbonden over een sociaal plan. De kans is klein dat het iets oplevert, want de vakbonden vinden de uitnodiging voor het gesprek een loos gebaar.

Volgens een onderhandelaar van FNV Bondgenoten wil de directie niet ingaan op de eisen van werknemers. Het bod voor een hogere ontslagvergoeding zou veel te mager zijn en niet getuigen van respect voor het personeel.

Sinds zondagmiddag wordt opnieuw gestaakt bij veilingen van FloraHolland in onder andere Naaldwijk en Rijnsburg. FloraHolland liet zondagavond weten dat de handel door de staking vooralsnog geen vertraging heeft opgelopen. Vrijdag legden werknemers het werk ook neer. Een dag later liet de directie van het veilingbedrijf weten dat ze maandag in gesprek gaat met de bonden. 

Ontslagvergoeding is belangrijkste eis

Het bedrijf kondigde in oktober aan 200 voltijdbanen te schrappen. De onderneming zegt minder personeel nodig te hebben omdat er minder werk is. Het grootste twistpunt in het sociaal plan is de ontslagvergoeding. Die is volgens de bonden veel te laag, ook in het nieuwe voorstel.