Instellingen

Beveiligers van detentiecentrum Rotterdam-The Hague Airport staken

Staking detentiecentrum Rotterdam The Hague Airport
Staking detentiecentrum Rotterdam The Hague Airport

DEN HAAG - Beveiligers van het detentiecentrum op Rotterdam The Hague Airport zijn maandag vanaf 6.00 uur aan het staken. Ze willen een beter sociaal plan voor de 430 man die per 1 juli ontslagen worden.

De beveiligers zijn in dienst bij het particuliere beveiligingsbedrijf G4S Care & Justice Services. Door de bezuinigingsmaatregel van staatssecretaris Teeven worden negentien gevangenissen gesloten en komen 2500 justitiemedewerkers op straat te staan. Ook de diensten van G4S Care en Justice Services en andere externe bedrijven worden niet meer ingehuurd.

De taken die vrijkomen door het verdwijnen van de particuliere beveiligers worden overgenomen door ambtenaren. Maarten Hoelscher van Vakbond De Unie eist een traject voor de medewerkers, waarbij beveiligers van werk naar werk worden begeleid.

Verder heeft hij kritiek op de financiële compensatie. Die is onvoldoende. Ook eist de vakbond een juridische vergoeding van 500 euro per medewerker, plus een jaar lang contributie voor lidmaatschap voor vakbondsleden.

Dinsdag zullen beveiligers van detentiecentrum Alphen aan den Rijn het stakingsstokje overnemen.