Consternatie om vermiste Alphense 'zwemster'

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Ze had een badpak aan en vertelde dat ze dit wel vaker deed', zegt een Alphenaar die zondagavond zijn hondje aan het uitlaten was. De man moest wel even twee keer met zijn ogen knipperen toen hij een vrouw in een sloot zag zitten.
Alphen aan den Rijn was zondagavond het decor van een grote zoekactie. Duikers, agenten en een helikopter werden ingezet om te zoeken naar een vrouw die het ijskoude water langs de Afrikalaan in de wijk Kerk en Zanen was ingegaan. Ook een toevallig passerende journalist werd gevraagd te helpen.
'Die vrouw was erg in de war', zegt de man met het hondje. 'Ik zag alleen haar bovenlijf, de rest van haar lichaam was onder water.' Een andere omstander belde meteen 112. 'Ze kwam uit het water en was op zoek naar haar kleren. Daarna ging ze er weer in en zwom weg', vult de meldster aan.

Drukte

Veel toeschouwers met fotocamera’s hielden nauwlettend in de gaten wat er allemaal gebeurde in de wijk. Door de drukte moesten mensen zelfs met afzetlinten op afstand gehouden worden. Ondertussen bleek dat de verwarde vrouw een bekende van de politie was.
Een van de agenten liet op zijn telefoon een foto zien van de vermoedelijk gezochte Alphense. 'Ik herkende haar als de zwemmende vrouw', zegt de man met het hondje. Een andere nietsvermoedende buurtbewoner zag de vrouw op dat moment honderd meter verderop lopen.

Professionele hulp

In het Kandinsky Park, vlak achter de Triviumlaan in de wijk Kerk en Zanen, werd de inmiddels aangeklede zwemster door agenten gevonden. Daarop kon de grootse zoekactie worden gestaakt. De vrouw is opgevangen en krijgt professionele hulp.