Haagse snowboarder De Jong heeft zin in halfpipe

Dimi de Jong
Dimi de Jong
SOTSJI/ DEN HAAG - Gebroken pols of niet, snowboarder Dimi de Jong uit Den Haag is helemaal klaar voor de halfpipewedstrijd, morgen in Sotsji. De freestyle-snowboarder gaat voor een finaleplaats, maar dan moet de Hagenaar bij de beste twaalf zien te komen.
Een week voor de Spelen brak De Jong zijn pols. 'Het is niet ideaal als je een week voor de Spelen je pols breekt, maar het gaat natuurlijk gewoon door.' Tijdens de training van afgelopen zaterdag reed hij zonder gips. Tijdens de wedstrijd van dinsdag wordt de pols wel ingetapet, wat wel wat beperkingen geeft met bewegen, zegt De Jong.
Voor De Jong zijn het de eerste Olympische Spelen, maar hij is ambitieus en hoopt toch op het podium te komen. 'Alles is mogelijk, maar je moet wel echt een super goede run hebben, alles moet perfect gaan.' En, met een knipoog: 'Er kunnen er ook tien vallen.'
Bij het wedstrijdonderdeel in de halfpipe gaat het er om dat de snowboarders aan de rand van de halve kom hoge sprongen maken, die worden beoordeeld door een jury. Elke sporters mag twee keer de halfpipe in, maar de beste score telt. Om in de finale te komen moet je of bij de beste drie horen, of nog een tweede kans krijgen via een halve finale, om met een hoge score alsnog naar de finale te mogen.
>>Lees alles over de Olympische Spelen in het dossier