Gemeente Den Haag gaat lunch met 'haatimam' niet verbieden

DEN HAAG - De gemeente Den Haag is niet van plan de lunch van de Engelse imam Haithem al-Haddad maandagmiddag in het stadhuis te verbieden.
Volgens het college van burgemeester en wethouders staat het politieke partijen vrij om in de fractiekamers en enkele andere ruimten in het stadhuis gasten te ontvangen. De PVV in de gemeenteraad had het college gevraagd om er alles aan te doen om het bezoek van de Engelse islamitische schriftgeleerde te verbieden. Al-haddad zou in het verleden anti-semitische uitspraken hebben gedaan.
Het college stelt wel dat als de imam ook hier uitspraken mocht doen die niet door de beugel kunnen, het daar afstand van doet: 'Het college distantieert zich nadrukkelijk van iedere eventuele uitspraak die indruist tegen de beginselen van de democratische rechtsstaat die we in Nederland hebben. 'Het is dan aan justitie om hier maatregelen tegen te nemen', staat in de antwoorden op de vragen.

Nog rustig bij stadhuis

De imam komt maandagmiddag op de lunch bij de Partij van de Eenheid. De Groep Ter Linden in de Haagse raad heeft aangekondigd er alles aan te doen om het etentje tegen te houden. Vlak voor de middag was het nog rustig in het Haagse stadhuis. Wel waren er wat meer beveiligers dan normaal aanwezig en patrouilleerden er agenten rond het gebouw.