Stakers Flora Holland: 'We hebben ons de tering gewerkt en nu dit'

NAALDWIJK - 'Ik heb me jarenlang de tering gewerkt bij Flora Holland en ik wil gewoon een goed sociaal plan als ik straks op straat kom te staan!' schreeuwt een geëmotioneerde staker.
Zijn betoog wordt overstemd door een indringend fluitconcert van zo’n tweehonderd stakers die ook vandaag weer het werk bij Flora Holland hebben neergelegd. Volgens de vakbonden zijn er veel meer stakers die zich hebben geregistreerd. Celil Çoban van FNV bondgenoten schat het aantal op 600.
De stakers hebben zich verzameld voor de hoofdingang met spandoeken, fluitjes en met oranje actie hesjes aan. De herrie is oorverdovend. 'Heeft u mijn handen gezien? Ze zijn kapot van het werk', zegt een andere staker tegen een lid van de directie. 'Ik heb hart voor de zaak en nu wordt er asociaal met ons omgegaan en worden we zo aan de kant geschoven', zegt hij met tranen in zijn ogen.

Sociale plan is pijnlijk

'Flora Holland gaat meer dan 200 mensen ontslaan, daar hebben de vakbonden begrip voor', vertelt Celil Coban van FNV bondgenoten,  'maar de pijn zit hem vooral in het sociale plan. De bonden willen het oude sociale plan wat volgens hen veel beter was.'