Ook veiligheidsbranche krijgt taak op kerntop

DEN HAAG - Naast defensie, marechaussee en politie zijn ook Nederlandse beveiligingsbedrijven en de brancheorganisatie betrokken bij de beveiliging van de nucleaire top die in maart in Den Haag wordt gehouden. Welke taken veiligheidsmedewerkers precies hebben, wilde een woordvoerder van de Nederlandse Veiligheidsbranche maandag niet zeggen.
‘Wij zijn wel aangehaakt, maar vanwege aard en karakter van de top en de beveiliging daarvan doen wij geen uitspraken’, aldus de woordvoerster van de veiligheidsbranche. Zowel aangesloten bedrijven als de brancheorganisatie zelf zijn ‘aangehaakt’ bij de top, die is omgeven met de zwaarste veiligheidsmaatregelen.
De vraag is hoeveel politie-inzet er overblijft voor het dagelijkse politiewerk. De woordvoerster van de veiligheidsbranche wil ook niet zeggen of medewerkers van de aangesloten bedrijven worden ingezet om bepaalde politietaken in steden en dorpen uit te voeren.
Tijdens de top op 24 en 25 maart in het World Forum is een groot gedeelte rond Den Haag hermetisch afgesloten. Op het land, in de lucht en op en bij het water, overal is extra beveiliging nodig.
>>Lees alles over de kerntop en de afsluiting van wegen in het dossier