Kruseman Aretz Zorgvilla's in Wassenaar onder verscherpt toezicht IGZ

WASSENAAR - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Kruseman Aretz Zorgvilla’s in Wassenaar onder verscherpt toezicht gesteld. Tijdens verschillende inspectiebezoeken heeft de IGZ risico’s vastgesteld voor de veiligheid van de bewoners.
Kruseman Aretz Zorgvilla’s is een particuliere zorgorganisatie waar 24 ouderen wonen met lichamelijke of psychische problemen. Eind november concludeerde de IGZ dat er het nodige moest verbeteren in de woonomgeving.
Zo waren de balustrades te laag, de trappen vrij toegankelijk, het warme water werd te heet en er lagen scherpe voorwerpen in open lades en kastjes. Ook voldeed het uitdelen van medicatie niet aan de regels en was de scholing van het personeel niet in orde.

Te langzaam

Kruseman Aretz heeft vrijwel alle aanpassingen voor eind december nog in orde gemaakt en de IGZ daarover geïnformeerd, zegt directeur Philip Kruseman Aretz. De verbeteringen zijn volgens de IGZ echter niet voldoende doorgevoerd en de invoering gaat te langzaam. Volgens Kruseman Aretz is de inspectie na het bezoek eind november niet meer langs geweest om naar de aanpassingen te kijken.
De IGZ stelt maandag echter: 'De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen in de aanpak van de directie tot nu toe. Daarom stelt de IGZ Kruseman Aretz Zorgvilla’s nu voor zes maanden onder verscherpt toezicht. De inspectie blijft de Wassenaarse instelling met onverwachte bezoeken volgen tot de zorg weer in orde is.'

Bewoners op hun gemak

Volgens het rapport van de IGZ is er overigens niets mis met de betrokkenheid van het personeel en zien de bewoners er 'verzorgd uit en lijken op hun gemak te zijn'.