Nieuwkomer NZlokaal gaat de boel wakker schudden in Noordwijkerhout

Stembiljet potlood rood
Stembiljet potlood rood
NOORDWIJKERHOUT - ‘Het college wordt slaafs gevolgd door de gemeenteraad. De VVD bepaalt wat er gebeurt, wij willen daar verandering in brengen!’. Dat zegt Sjaak van den Berg lijsttrekker van de nieuwe partij NZlokaal. De Omroep West verkiezingskaravaan is dinsdag in Noordwijkerhout.
Het zal even wennen voor de gevestigde partijen in de gemeentepolitiek van Noordwijkerhout. Een nieuwkomer gaat een poging doen ‘de boel wakker te schudden’. Dat is misschien wel nodig want veel belangstelling van de bevolking voor de vergaderingen van de gemeenteraad is er niet. De partijen zijn het over het algemeen met elkaar eens.
Verslaggevers van Omroep West gaan dinsdag Noordwijkerhout in om na te gaan hoe de inwoners aankijken tegen de huidige politiek en de nieuwkomer.

Verder staat de zelfstandigheid van het dorp centraal. Is alleen samenwerking met andere gemeentes voldoende of moet er uiteindelijk toch een fusie komen? En, wat is er te doen aan de winkelleegstand. Ongeveer 11 procent van de winkelruimte in het dorp staat leeg.

Debat

De dag wordt, in samenwerking met de lokale omroep BO, afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit  café Van der Geest, Zeestraat 7a in Noordwijkerhout. De mini-debatten zijn rechtsreeks te horen op 89.3 Radio West.
Vanaf 13.00 uur ‘s middags zijn de verslaggevers regelmatig te horen op 89.3 Radio West. De bijdragen vanuit café Van der Geest zijn op 11 februari te horen tussen 18.00 en 19.00 uur. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.
Op Omroepwest.nl/verkiezingen komt zo spoedig mogelijk een pagina voor iedere gemeente beschikbaar met informatie over de gemeenteraadsverkiezingen en de verschillende deelnemende partijen