Francisca Ravestein voorgedragen als nieuwe burgemeester van Pijnacker-Nootdorp

PIJNACKER-NOOTDORP - De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft Francisca Ravestein maandagavond unaniem voorgedragen als nieuwe burgemeester. Op dit moment is zij burgemeester van de gemeente Opsterland.
Ravestein is 61 jaar oud en geboren in Leiden. Ze startte haar politieke carrière in de gemeenteraad van Rotterdam en deed onder andere ervaring op als wethouder in de gemeente Renkum.
Daarnaast heeft ze een paar jaar het burgemeesterschap waargenomen in de gemeente Beverwijk.

Benoeming

De voordracht wordt aangeboden aan de minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. De benoeming is pas definitief als hij getekend heeft.
De gemeenteraad gaat ervan uit dat Ravestein op 17 juni 2014 formeel kan worden beëdigd.

Kritiek

Ravestein volgt Rik Buddenberg op. Hij besloot in oktober vorig jaar zich niet beschikbaar te stellen voor een derde termijn als burgemeester. Zijn tweede termijn zit er half juni op.
Buddenberg kreeg als burgemeester veel kritiek over zich heen over het politieoptreden tijdens het Oranjefeest in Pijnacker in mei 2006. Vier agenten werden uiteindelijk aangeklaagd wegens buitensporig geweld. Met één werd een schikking getroffen, twee werden vrijgesproken en de vierde werd veroordeeld tot een boete.