Ondertussen bij FloraHolland, lekkernijen voor het werkende personeel

Kwekers delen koeken uit bij FloraHolland
Kwekers delen koeken uit bij FloraHolland
NAALDWIJK - Kwekers die samenwerken met FloraHolland deelden dinsdagochtend koeken uit aan de niet-stakers bij de bloemenveiling.
Ondanks de staking van afgelopen dagen, gaat het werk gewoon door. Daarom vonden de kwekers het tijd voor een steuntje in de rug. 'We hebben snel zoveel mogelijk kwekers opgetrommeld. Ze waren allemaal erg enthousiast. Met 30 kwekers hebben we in Naaldwijk 2500 koeken uitgedeeld', vertelt initiatiefnemer Sjaak Buijs enthousiast.
'We liepen door het distrubitiecentrum en lieten de karretjes stoppen, waardoor een aantal dacht dat we van FNV waren', grapt Buijs. Bij de veiling lieten de kwekers de klok stilzetten om het koperspubliek even toe te spreken en de koeken uit te delen. Ze kregen er een groot applaus voor terug. 'We zijn blij dat we het gedaan hebben', zegt Buijs.
De werknemers van FloraHolland waren er ook erg blij mee. 'We moeten nu de handen uit de mouwen steken, om voor de kwekers en de kopers de handel door te laten gaan. We voelden ons erg gesteund door de kwekers met deze actie', zegt een woordvoerder van FloraHolland. Ook de kwekers kregen dankbare reacties tijdens het uitdelen. 'Bedankt, dit hadden we nodig', zeiden de werknemers.