Aangifte tegen schooldirecteur wegens discriminatie

Raksha Bandhan
Raksha Bandhan
DEN HAAG - De Partij van de Eenheid in Den Haag gaat bij het meldpunt discriminatie en de politie aangifte doen van discriminatie tegen de directeur van de Scholengroep Zuidwest, Karel Bun. ‘Wij zijn echt geschokt door zijn uitspraken,’ aldus raadslid Arnoud van Doorn van de PvdE. Hij roept ook het Haagse college van burgemeester en wethouders op afstand te doen van de uitspraken van de schooldirecteur.
In AD Haagsche Courant staat dinsdag een artikel over een speciale vleugel voor Hindoescholieren bij de Scholengroep Zuidwest.  Er komen echter geen aparte klassen voor moslims, verklaart de directeur in de krant. Want: ‘Dat heeft alles te maken met de tolerante houding van hindoes ten opzichte van andere geloven. Moslims hebben dat niet,’ zegt Bun letterlijk.
Van Doorn vindt dat de directeur hier niet zo maar mee kan wegkomen. ‘Dit is stigmatiserend en discriminerend. De directeur scheert hele bevolkingsgroepen over een kam. Dat kan echt niet. Ik snap ook niet waar dat vandaan komt. Je kan als schooldirecteur zo’n uitspraak gewoon niet doen.’

'Directeur moet excuses maken'

De Partij van de Eenheid wil dat het college Bun op het matje roept. Volgens de partij staan de uitspraken ‘haaks op het anti-discriminatiebeleid van de gemeente. Daarom moet er een stevig gesprek volgen zodat het stadsbestuur de directeur kan sommeren excuses te maken naar de islamitische gemeenschap in Den Haag.
Ook de PvdA in de Haagse gemeenteraad is verbaasd over de directeur. ‘Ik kan mijn oren niet geloven,’ twittert raadslid Marieke Bolle.