Parkeeroverlast door nieuwe politiebureau de Yp

DEN HAAG - De bezoekers van het gloednieuwe politiebureau de Yp in Den Haag Ypenburg, zorgen voor parkeeroverlast in de wijk. Er zijn te weinig parkeerplaatsen bij het bureau waardoor de bezoekers en agenten op zoek gaan naar plekken in de wijk. ’We kunnen onze eigen auto niet eens meer kwijt’, aldus een van de bewoners.
‘Het was ons beloofd. Er zou geen parkeeroverlast komen van het nieuwe politiebureau’, aldus Wim Berserik.  Maar dat is niet het geval. Hij woont vlakbij het nieuwe bureau en ziet de werknemers dagelijks hun auto bij hem voor de deur parkeren.
‘Ik heb al regelmatig geklaagd, maar ze doen er niets aan. Ik heb ook al een keer een briefje onder een ruit gedaan van een politieauto, maar dat werd me niet in dank afgenomen. De agent stond daarna aan de deur met de vraag waar ik het lef vandaan haalde’.
De politie erkent het probleem. ‘Wij vragen iedereen die naar het bureau moet komen de trein te pakken. En we vragen mensen als ze dan toch met de auto komen, niet in de wijk te parkeren. Maar de oplossing ligt ook voor een deel in acceptatie,’ aldus Wim Hoonhout van de politie. Er wordt met de gemeente en de bewoners gekeken naar een oplossing.