Ouder Haags stel lastig gevallen door ‘I want to fuck you in the ass' - reclame

DEN HAAG - Het is een vijftien jaar oude commercial, met een vijftien jaar oud telefoonnummer. Ondertussen heeft het telefoonnummer een tweede leven gekregen bij Anneke en Henk Pabst uit Ypenburg in Den Haag. Zij worden lastig gevallen door tieners die het reclamefilmpje op internet zien.
‘Gisteren belde ze nog vier keer achter elkaar. Vaak zijn het tieners die aan het lachen zijn. Ze roepen iets over fuck. Ook wordt er vaak gehijgd,‘ aldus Anneke.  En ze bellen allemaal omdat het nummer is te zien in een oude reclame die nog steeds op youtube circuleert.
In het filmpje is een familie te zien die in de auto gaat zitten. Twee ouders en twee jonge kinderen. Als vader de radio aanzet, schalt er uit de luisprekers. ‘I want to fuck you in the ass’. Het gezinnetje vind het wel een leuk nummer en deint rustig mee op de muziek. Dan verschijnt in beeld: Engels leren? En de bedrijfsnaam en het bewuste 015 nummer.

Telefoonnummer aanpassen

‘Ik vind het wel vervelend’, zegt Henk. ‘Ze bellen vaak ’s nachts en meerdere keren achter elkaar. Maar ja, moeten wij nu ons nummer gaan veranderen. Iedereen die we kennen, heeft dit nummer. We hebben het nummer al tien jaar‘. 
Wat ze precies zeggen in het filmpje weet Anneke niet. ‘Ik versta wel fuck en iets van es.’ Anneke heeft ook het bedrijf gemaild dat het filmpje heeft gemaakt om te vragen of het nummer kan worden aangepast, maar daar heeft ze nog niets van gehoord.