Politiek in Midden-Delfland staat voor lastige keuzes

gemeentehuis midden-delfland
gemeentehuis midden-delfland
MIDDEN-DELFLAND - Hoe moet het verder met het bedrijventerrein HarnaschPolder? Komen er nog huizen op de Maaslandse dam? En krijgt Den Hoorn eindelijk een nieuw centrum? Deze onderwerpen staan woensdag centraal tijdens de derde dag van de Omroep West-verkiezingskaravaan.
Radio- en tv-verslaggevers van Omroep West zijn woensdag de hele dag in Midden-Delfland om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. De dag wordt om 18.00 uur, in samenwerking met lokale omroep WOS, afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit café-restaurant Indigo, Singel 6 in Schipluiden.

Debat in kroeg

De lijsttrekkers gaan met elkaar in debat over drie thema’s waar de gemeentepolitiek van Midden-Delfland een knoop over moet doorhakken. Het bedrijventerrein HarnaschPolder kan voor de gemeente een flinke strop betekenen. De bewoners aan de Harnaskade moeten mogelijk hun huis uit. Sommigen willen blijven, anderen willen graag voor een goed bedrag uitgekocht worden.
De Maaslandse Dam is een gebiedje aan de Gaag bestemd voor nieuwbouw, maar verschillende plannen hebben het niet gehaald. Hoe nu verder? En krijgt Den Hoorn als onderdeel van het nieuwe centrum een supermarkt? Winkeliers zien dat niet zitten.

Stel zelf een vraag

De mini-debatten uit Midden-Delfland zijn rechtstreeks te horen op 89.3 Radio West tussen 18.00 en 19.00 uur in Studio Haagsche Bluf. Je kunt tijdens de debatten ook zelf vragen stellen aan de lijsttrekkers.