Politieke Partij Scheveningen: 'Peiling is niet nauwkeurig'

SCHEVENINGEN - 'Scheveningen stemt anders dan Den Haag', zegt PPS-lijsttrekker Agnes Kamstra. 'Dat blijkt al zestien jaar, maar in de peiling van TNS/NIPO van vandaag zie je daar niks van terug.'
De Scheveningse partij scoort volgens Kamstra lager in peilingen, omdat in de steekproef te weinig Scheveningers deelnemen. In 2010 scoorde de PPS in drie peilingen tussen de nul en een procent, maar bij de echte verkiezingen kreeg de partij drie procent van het electoraat.
De tweede peiling, die dinsdag gepubliceerd werd, is overigens een opsteker voor de partij. De PPS krijgt er bijna een procent bij, in vergelijking met de eerste peiling. TNS NIPO heeft de PPS laten weten dat van de 535 deelnemers aan de peiling er 66 uit Scheveningen kwamen. Van die 66 Scheveningers zeiden vijf op de PPS te gaan stemmen. In die peiling neemt de PVV een voorsprong op de PvdA.
PPS populair op Scheveningen
In 2010 werd de PPS de grootste partij in de Scheveningse wijken Scheveningen-Dorp, Duindorp, Haven, Renbaankwartier en Visserijbuurt. In Belgisch Park werd de PPS de derde partij.