Perry (19) uit Alphen aan den Rijn wordt Ninja Warrior

ALPHEN AAN DEN RIJN - De 19-jarige Perry Oosterlee uit Alphen aan den Rijn is de eerste Nederlander die mee gaat doen aan Ninja Warrior. Dat is een extreem zwaar, sportief spelprogramma dat in Japan en Amerika een enorme tv-hit is. Ninja Warrior is een mix van Wipeout en het ouderwetse apenkooien.
In een stukje bos in Alphen aan den Rijn heeft Perry zijn eigen parcours getimmerd zodat hij kan oefenen. ‘Het is wel jammer dat ik het parcours nu al een paar keer heb moeten herstellen, want hangjongeren maken het telkens kapot’, vertelt hij.
Van zijn 10e tot zijn 14e woonde Perry op Curaçao. Daar keek hij vooral Amerikaanse tv en Japanse spelprogramma’s. In 2011 besloot hij zelf te gaan trainen om mee te kunnen doen aan Ninja Warrior. ‘Dat leek me zo geweldig, tien keer leuker dan gewoon naar de sportschool.’

Extreem zwaar

Ninja Warrior bestaat al 17 jaar en is vooral populair in Amerika en Japan. ‘Het is niet zomaar een programma. Je moet niet alleen sterk zijn, maar je moet ook een topconditie hebben en je kunnen aanpassen aan nieuwe obstakels die je nog nooit hebt gezien’, zegt Perry .
‘In al die jaren hebben er 2900 mensen deelgenomen aan het programma en er zijn maar drie ninja’s die het hele parcours hebben afgelegd. Kun je nagaan hoe zwaar het is’, aldus de Ninja in spé. Over vijf dagen vertrekt Perry naar Maleisië om daar het strijdtoneel te betreden.