Burgemeester Westland roept op tot dialoog tussen stakers en FloraHolland

Burgemeester Van der Tak van Westland
Burgemeester Van der Tak van Westland
WESTLAND - Burgemeester Sjaak van der Tak (CDA) van Westland heeft de directie van FloraHolland en de vakbonden FNV en CNV opgeroepen met elkaar om de tafel te gaan zitten, om het conflict tussen FloraHolland en zijn werknemers op te lossen. Dat schrijft Van der Tak in een open brief aan de drie partijen.
Volgens Van der Tak is het 'in tijden van crisis' belangrijk om gezamenlijk op te treden. De burgemeester hoopt dat de partijen bereid zijn naar elkaars belangen te luisteren en meningsverschillen te overbruggen.
'Er zijn in onze gemeente vele sierteelt gerelateerde bedrijven gehuisvest, en veel inwoners van onze gemeente vinden hun werk in deze sector', schrijft Van der Tak. Volgens de Westlandse burgemeester is de bloemenveiling cruciaal voor de sierteelt en de glastuinbouwsector. Hij baalt dan ook van de staking.

Sector onder druk

'De reorganisatie binnen FloraHolland heeft geleid tot onrust onder de medewerkers en vervolgens tot stakingen die donderdag 6 februari zijn begonnen en nu nog altijd voortduren. Kwekers en handelsbedrijven worden hierdoor geraakt, waardoor de economische kracht van de sector nog verder onder druk komt te staan', aldus Van der Tak.