Velden SV Wippolder onbespeelbaar

DELFT - De velden van voetbalvereniging Wippolder liggen er troosteloos bij. 75 procent van de trainingen en wedstrijden wordt afgelast vanwege de slechte conditie van de velden. De trainingen worden naast het veld afgewerkt op het wandelpad.
De velden hebben nauwelijks tijd om te herstellen, want met een club van 830 leden worden ze veel belopen.
De leiding van de club is de conditie van het veld helemaal zat en vindt dat de gemeente Delft met kunstgras moet komen. Wethouder Raimond de Prez zegt dat de gemeente daar geen geld voor heeft, maar in 2015 staat het sportpark op de agenda voor renovatie. Voor SV Wippolder is dit veel te laat, aldus oud-bestuurslid Annemarie Spiessens. 'We zien het ledenaantal teruglopen, want de jongens willen voetballen op gras en het liefst op kunstgras' zegt Spiessens.

Korfbalveldje

Tot 2015 moet de vereniging uitwijken naar andere clubs om te trainen. 'Het is een teleurstelling om de kinderen op een korfbalveldje training te geven, want dat gras is niet geschikt voor voetbal', zegt jeugdtrainer Tristan. 'De jeugdleden zijn verdrietig en zijn genoodzaakt om op straat te voetballen of thuis'.
Geld voor kunstgras heeft de club niet. 'Het kost minstens 3 ton om een kunstgrasveld aan te leggen en dat kunnen we niet betalen, de gemeente Delft moet ons helpen', aldus Annemarie Spiessens.