Anouk, Armin van Buuren en Mr. Probz genomineerd voor Edison

Anouk op het Eurovisiesongfestival
Anouk op het Eurovisiesongfestival
DEN HAAG - Anouk en Jett Rebel uit Den Haag, Armin van Buuren uit Leiden, Mr. Probz uit Zoetermeer en Maaike Ouboter uit Gouda zijn genomineerd voor een Edison. Een jury heeft per categorie drie genomineerden gekozen. De prijzen worden op 31 maart uitgereikt.
Anouk is genomineerd in de categorie Pop met haar album Sad Singalong Songs en in de categorie Song met haar songfestivalhit Birds. Armin van Buuren is met zijn album Intense genomineerd in de categorie Dance.
Jett Rebel vertegenwoordigt de Haagse eer met Mars / Venus in de categorie Rock en in de categorie Nieuwkomer. In die laatste categorie is ook Mr. Probz uit Zoetermeer genomineerd. De rapper komt ook terug in de categorie Videoclip: de clip van Sukkel voor de Liefde die Mr Probz samen met de Opposites maakte is ook genomineerd.
Alle genomineerden in de categorie Song komen uit deze regio. Anouk dus met Birds, maar ook Maaike Ouboter uit Gouda met Dat Ik Je Mis en Mr. Probz met Waves.

Edison

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d'Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award.