Stakingen FloraHolland in Naaldwijk en Rijnsburg gaan gewoon door

FloraHolland veiling
FloraHolland veiling
NAALDWIJK - De stakingen bij de bloemenveilingen in onder andere Naaldwijk en Rijnsburg gaan woensdag gewoon door. Dat heeft een woordvoerder van FNV Bondgenoten laten weten. De vakbonden en de directie van FloraHolland zijn woensdagochtend verder gegaan met de onderhandelingen over een sociaal plan.
FloraHolland gaf eerder aan dat de acties waren opgeschort. ‘Maar dat is niet waar, ze zijn nog steeds in staking. Er is nu een formeel overleg. Afhankelijk van wat daar uitkomt zal besloten worden of er verder gestaakt gaat worden of niet’, aldus de woordvoerder van de vakbond.
De grootste bloemenveiling ter wereld is al een paar dagen het toneel van stakingsacties in Aalsmeer en op andere locaties, met als inzet onder meer een hogere ontslagvergoeding. FloraHolland gaat 200 voltijdbanen schrappen omdat er minder werk is.

1,5 miljoen extra

FloraHolland maakte maandag tevergeefs een gebaar naar de actievoerders door 1,5 miljoen euro extra toe te zeggen voor het sociaal plan. De vakbonden vonden dat niet genoeg en wezen het voorstel af. Zij weigerden toen verder te onderhandelen.
Aan de staking doen enkele honderden van de in totaal 4000 werknemers mee. Volgens FloraHolland draait de veiling tot nu toe gewoon door, zij het met vertraging.