Instellingen

Omroep West scoort vijf nominaties bij NL Awards

Pand Omroep West
Pand Omroep West

DEN HAAG - Omroep West is dit jaar vijf maal genomineerd voor een NL Award. De NL Awards zijn onderscheidingen voor de beste producties van regionale publieke omroepen en worden jaarlijks uitgereikt. De omroep haalt hiermee voor het eerst zoveel nominaties binnen in een jaar.

Omroep West haalt met deze vijf programma's van alle regionale omroepen de meeste nominaties binnen.Hoofdredacteur Renzo Veenstra: 'Geweldig dat we in 5 van de 6 categorieën genomineerd zijn. Dit is de kroon op ons harde werk. Maar nu nog eerst zien of we ook winnen!'

De  programma’s van Omroep West die genomineerd zijn :
Mogge Michiel: met de live-uitzending ‘ Ode aan de Pier’, is genomineerd in de categorie radio nieuws.  De uitzending komt vanaf de Pier van Scheveningen op de ochtend dat deze sluit, als gevolg van faillissement en achterstallig onderhoud. Gemaakt door Michiel Steenwinkel, Martine Boerkamp, Marjolein Visser en Bas Martinius.

In de categorie TV/Achtergrond: Den Haag viert het Koninkrijk
Een negendelige serie gepresenteerd door Tialda Bottema, gemaakt naar aanleiding van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden op 30 november 2013. Het rijke koninklijk verleden en heden wordt vanuit verschillende perspectieven belicht.

In de categorie TV/Varia : De leukste school - Stedelijk College Zoetermeer. In het programma gaat de 22-jarige presentator Jeroen Holtrop op zoek naar de leukste middelbare school van de regio, beoordeeld op basis van aspecten die jongeren belangrijk vinden op een school.

De documentaire ‘Joop van Deursen gaat naar huis’, gemaakt door Helga Meijer en Erik Kooyman, is genomineerd in de categorie documentaires. Persoonlijke documentaire over Joop van Deursen, die in 1944 ontsnapt uit een Duits werkkamp en liefdevol wordt opgevangen door de familie Lubbers, grootouders van de maakster. 

De actie Donate a gift is genomineerd in de categorie sociale interactie. Tijdens de actie hebben Omroep West en  Den Haag FM op allerlei manieren luisteraars er toe bewogen om zoveel mogelijk nieuwe cadeaus in te leveren voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

De uitreiking van de awards is op 12 maart. Er zijn in totaal 26 radio- en tv-programma’s genomineerd voor een NL Award.