Net geen stunt voor De Bakker tegen Gasquet

thiemo de bakker abn amro 2013
thiemo de bakker abn amro 2013
'S-GRAVENZANDE - Thiemo de Bakker heeft woensdag op het ATP-tennistoernooi in Rotterdam niet voor een stunt kunnen zorgen. De Westlander was heel dichtbij de zege tegen Richard Gasquet, maar moest alsnog buigen voor de Fransman: 7-6, 6-7, 3-6.
In de eerste set wordt De Bakker na drie servicegames gebroken. Vervolgens plaatst hij zelf break, terwijl hij tot dan toe nog geen punt gepakt heeft op de service van de Fransman. Tot aan de tiebreak geven de twee spelers elkaar geen ruimte meer op de eigen servicegames. Die tiebreak verloopt spectaculair. Gasquet loopt uit naar 5-0 en De Bakker lijkt de set uit handen te geven. Maar de tennisser uit 's Gravenzande vecht zich met 7 punten op rij terug naar setwinst.
De 25-jarige Nederlander begint sterk aan de tweede set. Bij 1-0 komt hij op de service van Gasquet op 0-30, maar de Franse topspeler weet zijn game toch binnen te halen. Vervolgens gaat het gelijk op tot 6-5, met De Bakker steeds met het meeste vertrouwen. Als Gasquet moet serveren om in de wedstrijd te blijven, gaat het bijna mis. De Bakker komt tot deuce, maar weet net geen breakpoint te veroveren. In de tiebreak is de Nederlander slordig. Door veel onnodige fouten verliest hij met 7-2.
In de laatste set lijkt het vuur bij De Bakker gedoofd. Hij komt al gelijk een break achter en komt daar niet meer van terug. Gasquet speelt in de tweede ronde tegen de Duitse Philipp Kohlschreiber.