Aangifte tegen Haags raadslid Arnoud van Doorn door ex-PVV collega

DEN HAAG - Groep ter Linden gaat aangifte doen tegen Arnoud van Doorn wegens laster. Gisteren maakte Van Doorn op zijn beurt bekend dat hij namens zijn Partij van de Eenheid aangifte zal gaan doen tegen Karel Bun, algemeen directeur van Scholengroep Zuid-West.
 De schooldirecteur zou volgens van Doorn een 'haatdragende en discrimerende' uitspraak hebben gedaan. Maar volgens de groep Ter Linden heeft de schooldirecteur gelijk. ‘Toen Bun stelde dat moslims over het algemeen niet tolerant zijn ten opzichte van andere religies, sprak hij niets anders dan de waarheid. Deze Pavlov reactie van gelegenheidsmoslim Van Doorn is daar het toonaangevende bewijs van.’
In AD Haagsche Courant stond dinsdag een artikel over een speciale vleugel voor Hindoescholieren bij de Scholengroep Zuidwest.  ‘Er komen echter geen aparte klassen voor moslims’, verklaart de directeur in de krant. Want: ‘Dat heeft alles te maken met de tolerante houding van hindoes ten opzichte van andere geloven. Moslims hebben dat niet,’ zegt Bun letterlijk.
De Partij van de Eenheid in Den Haag besloot daarop bij het meldpunt discriminatie en de politie aangifte te doen van discriminatie tegen de schooldirecteur. ‘Wij zijn echt geschokt door zijn uitspraken,’ aldus raadslid Arnoud van Doorn van de PvdE. Hij roept ook het Haagse college van burgemeester en wethouders op afstand te doen van de uitspraken van de schooldirecteur.
Ter Linden vindt dit niet kunnen. ‘Dit is regelrechte laster en dat moet maar eens afgelopen zijn’, aldus Ter Linden. ‘Merkwaardig overigens dat dit uitgerekend uit de mond van Van Doorn komt, aangezien hij in zijn PVV-verleden nog wel hardere uitspraken heeft gedaan. Gaat hij dan ook aangifte doen tegen zichzelf?’ Ter Linden en Van Doorn zaten ooit samen voor de PVV in de Haagse raad.