Politiek in Hillegom worstelt met de N208

Werkzaamheden N208
Werkzaamheden N208
HILLEGOM - Heeft Hillegom nog wel geld voor de N208? Moeten er camera’s komen bij het station? En helpt een uitstroompremie voor uitkeringskeringsgerechtigden? Donderdag is de Omroep West-verkiezingskaravaan in Hillegom.
Radio- en tv-verslaggevers van Omroep West zijn de hele dag in de noordelijkste gemeente van de provincie om verslag te doen van de verkiezingskoorts in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. De dag wordt afgesloten met korte live-radiodebatten vanuit  café de Kleine Beurs, Hoofdstraat 38A in Hillegom. Onder meer de bereikbaarheid van het dorp in de Bollenstreek zal centraal staan.

Crisis over de N208

De N208 is zeer belangrijk voor Hillegom, er zijn fouten gemaakt bij het ontwerpen en plannen van de vernieuwde N208 in Hillegom. Het budget is anderhalf keer overschreden en het werk is uitgelopen. Het dorp is al twee jaar lang slecht te bereiken. Er is een wethouder en een fractievoorzitter van de VVD over gestruikeld. Hoe moet het nu verder? Hoeveel geld is er voor beschikbaar? Gaat het nu wel goed?

Geld om aan het werk te gaan

De Sociale Dienst in onder meer Hillegom wil uitkeringsgerechtigden met een premieregeling aansporen om actiever naar werk te zoeken. Wie zijn best doet om werk te vinden, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk, krijgt 600 euro. Wie minimaal zes maanden werkt ontvangt een uitstroompremie van 800 euro. Is dat een goed idee? Of moet er meer gebeuren?

Camera's of afspraken


Bloeiend Hillegom wil camera’s bij het station. De burgemeester denkt overlast te kunnen tegengaan met een ‘veiligheidsarrangement’ met ProRail en de politie. Wat werkt en wat werkt niet? De lijsttrekkers van Hillegom gaan met elkaar de strijd aan, live op Radio West.

Uitzendtijden

Vanaf 13.00 uur ‘s middags zijn de verslaggevers regelmatig te horen op 89.3 Radio West. De mini-debatten vanuit café de Kleine Beurs in Hillegom zijn op 13 februari te horen tussen 18.00 en 19.00 uur. Publiek is hierbij van harte welkom. In TV West Nieuws wordt vanaf 17.30 uur verslag gedaan.